Destinatii de weekend superbe din Romania

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Romania este o tara frumoasa dar din pacate nu multi dintre noi o cunoastem in totalitate. Exista foarte multe locuri in care nu doar ca ne putem relaxa la maxim dar ne si putem incanta privirea cu cele mai frumoase privelisti.

Daca nu stai foarte bine cu inspiratia, atunci arunca o privire la urmatoarele destinatii de weekend absolut superbe din tara noastra.

Valea Doftanei                                                                       

 In partea nordica a Prahovei, se gaseste Valea Doftanei, un adevarat colt de rai amplasat intr-un cadru foarte pitoresc si relaxant. Destinatia aceasta este excelenta pentru cei care vor sa petreaca un weekend linistit aproape de natura.

Valea Doftanei  

Una dintre cele mai importante atractii de aici o reprezinta Lacul Paltinu, un loc perfect pentru a face un gratar cu intreaga familie si a te bucura de aerul curat de aici. In plus, daca esti pasionat de drumetii, atunci esti in locul potrivit pentru ca Valea Doftanei este o zona potrivita pentru explorari. Exista chiar si o ruta special create pentru cei care vor sa faca o plimbare cu bicicleta. Traseul porneste din Valea Doftanei si trece prin Cornu, ca mai apoi sa se incheie la Campina.

Canionul Moldoveanu

 Pentru cei care sunt mai aventurieri recomandam un weekend in Canionul Moldoveanu. Poti descoperi aici locuri superbe despre care nici nu stiai ca exista. Pentru  experienta de neuitat, destinatia aceasta este mai mult decat potrivita. Canionul Moldoveanu este situat in Muntii Fagarasului si este o formatiune absolut spectaculoasa formata atat din calcare cat si din dolomite.

Pentru a explora intreaga zona iti sunt necesare maxim doua zile. Deci, intr-un weekend petrecut aici poti vedea si te poti bucura de tot ceea ce Canionul Moldoveanu are de oferit.

Valea Vaserului

Nu multa lume stie despre Valea Vaserului, care este cu siguranta un loc fascinant. Explorarea padurilor intunecate si a pajistilor invadate de soare de aici pot face dintr-o simpla excursie o adevarata aventura. Poate una dintre cele mai interesante si memorabile activitati pe care le poti incerca aici este o plimbare cu mocanita.

Mocanita – Valea Vaserului

Valea Vaserului este fara indoiala un loc superb cu privelisti deosebite, unde vei petrece momente parca desprinse din poveste.

Platoul Carstic Lumea Pierduta 

 In trecut, acest loc era imaginea vie a naturii insasi. A ramas in mare parte la fel, doar ca nu mai este la fel de salbatic ca atunci. Daca iti doresti sa te retragi pentru cateva zile cat mai aproape de natura, atunci in acest loc poti face asta. Platoul Carstic Lumea Pierduta este situat in Muntii Apuseni, in zona turistica Padis.

Platoul Carstic

Este de fapt o rezervatie naturala de tip mixt, intinsa pe o suprafata de aproximativ 39 de hectare. In plus, fenomenul carstic de aici ascunde in subteran extrem de multe galerii active. Cei care ajung aici, pot accesa platoul prin doua avene, Avenul Negru, si Avenul Gemanata.

In concluzie, daca vrei liniste, aer curat, si sa fi inconjurat de natura, atunci nu ezita si alege unul dintre destinatiile mentionate mai sus. Vei fi cu siguranta surprins intr-un mod placut de tot ceea ce vei intalni aici.

CITESTE SI

Tabloul canvas – Martisorul ideal

Casa ta trebuie sa reflecte personalitatea ta, chiar si atunci cand apelezi la ajutorul unui designer de interior. Exista anumite lucruri care te vor ajuta

Meniu